Foto gallery

Nieuwsbrief 2021

Nieuwsbrief 2021

Lieve familie en vrienden,

Het is alweer een tijd geleden dat we een nieuwsbrief stuurden. Dat heeft te maken met het niet kunnen reizen sinds corona uitbrak in maart 2020. Ik kwam op 1 maart van mijn laatste reis terug en kon daarna niet meer vertrekken omdat in mei alle vluchten werden afgelast, en ik vlak voor de volgende reis (in januari ‘21) positief getest werd, waardoor ik thuis moest blijven. Gelukkig ben ik niet ziek geworden.
Op 11 juni heb ik wel weer kunnen vertrekken.

 

Lees meer: Nieuwsbrief 2021

Reisverslag september 2017

Nieuwsbrief no. 56   september 2017

Lieve familie en vrienden,

Wat zijn we blij met jullie! De steun, de support, de interesse, de gebeden… Dankjewel allemaal!

Vandaag

Het is vandaag 21 september en dat betekent dat onze oudste dochter jarig is. Sandra, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. We zijn zo trots op jou als onze dochter en als moeder van twee prachtige zoons!

Door het vele reizen zijn we al drie jaar niet op jouw verjaardag geweest. Dankjewel dat je dit offer brengt zonder klagen, terwijl we weten wat het voor je betekent.

 

Lees meer: Reisverslag september 2017

Reisverslag januari 2017

Januari 2017:  Regen is een wonder hier

 

In het volgepakte voetbalstadion van Johannesburg, dat speciaal werd gebouwd voor de Wereldcup, zitten nu 90.000 mensen te bidden… De laatste jaren is er in grote gebieden van Afrika geen regen gevallen… de meteorologen zeggen dat het door El Nino komt en dat dit nog een paar jaar gaat duren. In Zuid Afrika blijven ze niet zitten wachten. Oogsten zijn vorig jaar verloren gegaan.

 

De dieren, maar ook de armste mensen zijn er slecht aan toe. Hier in dit stadion bidden 90.000 mensen tot God, hun Vader. Ze belijden hun zonden, en die van het land, velen knielen voor hun stoel. Ook regeringsleden doen mee.

Lees meer: Reisverslag januari 2017

Reisverslag Botswana September 2016

Reisverslag Botswana 

September, 2016 

We worden wakker met de lucht van houtvuurtjes in onze neus… de ronde hut waar we slapen staat al weer vol met rook. We kijken op ons horloge, het is nog donker, half 5… We logeren sinds 2 weken op de Bijbelschool in Molepolole in Botswana. De school staat midden tussen de huisjes en communities aan de buitenkant van de stad. Iedereen kookt hier op hout en ’s morgens vroeg staat de pan met maïspap voor de hele familie al op het vuur.

Onze hut heeft de luxe van een wc binnen en een douche… een koude, en aangezien het hier eind winter is en de nachttemperaturen dalen naar onder de 10 graden is het water ook echt…    koud.

 

Lees meer: Reisverslag Botswana September 2016

Maart 2016

Steef in Barberton

Maart, 2016 

Nadat Steef terug was in Zuid Afrika, van het lesgeven in Tanzania, hadden we 3 dagen om samen even uit te rusten. Toen vloog Tineke terug naar NL om twee van onze dochters bij te staan in o.a. verhuizingen. Steef ging door naar White River en Barberton. In Barberton is een grote zendingsschool met studenten uit maar liefst 20 verschillende landen in Afrika! We zijn altijd heel blij als we daar mogen lesgeven en zo invloed mogen hebben in zoveel landen tegelijk. Steef gaf er les over zendingstheologie en de basiscursus over zending wereldwijd. Het is heel fijn om te zien, dat na alle moeilijkheden van vorig jaar, deze school zijn rug weer heeft gerecht en de diploma's weer in veel landen erkend worden, zij het nog niet in Zuid Afrika zelf.  Steef heeft twee weken met veel plezier lesgegeven. De studenten moeten ook regelmatig in groepjes opdrachten uitvoeren (foto3) 

         

 

Tineke in Badplaas

In Badplaas heeft Tineke cursussen gegeven over kinderwerk aan voorgangers en kinderwerkers. Tineke geeft les over onderwerpen als: kinderdiensten opzetten in jouw kerk, kinderen en de Bijbel, wanneer kunnen kinderen het evangelie begrijpen, hoe leer je kinderen bidden en kinderen en rouwverwerking. Daarnaast is het altijd weer heerlijk om zelf in de krottenwijken kinderclubs te mogen leiden! 

             

    

 

Thuis

We zijn sinds 18 maart weer allebei thuis en het is feest om kinderen en kleinkinderen weer te zien! 

 

Volgende reis

Steef zal in juli voor een paar weken lesgeven in Gambia! Dus kunt u in juli weer een zendingsblog verwachten... 

Geniet van de lente!!

Steef en Tineke