Foto gallery

Reisverslag januari 2017

Januari 2017:  Regen is een wonder hier

 

In het volgepakte voetbalstadion van Johannesburg, dat speciaal werd gebouwd voor de Wereldcup, zitten nu 90.000 mensen te bidden… De laatste jaren is er in grote gebieden van Afrika geen regen gevallen… de meteorologen zeggen dat het door El Nino komt en dat dit nog een paar jaar gaat duren. In Zuid Afrika blijven ze niet zitten wachten. Oogsten zijn vorig jaar verloren gegaan.

 

De dieren, maar ook de armste mensen zijn er slecht aan toe. Hier in dit stadion bidden 90.000 mensen tot God, hun Vader. Ze belijden hun zonden, en die van het land, velen knielen voor hun stoel. Ook regeringsleden doen mee.

Dit was in het vroege voorjaar van het afgelopen jaar. Vlak na deze grote samenkomst zijn de regens gekomen, geheel tegen de voorspellingen in kwam er veel regen, genoeg om het land weer groen te maken, de oogsten zijn uitstekend, de rivieren zijn weer vol…

Wij zien het ook als we door het land reizen: overal groene velden, dik gras, mooie rijke plantages en boomgaarden. Wat een verschil met vorig jaar!! Voor iedere flinke regenbui wordt God hier gedankt. Wat een verschil met Nederland!! J Maar in NL is het ook zo vaak nat en koud…

Een aantal activiteiten uit de laatste paar weken…

Een preschool in de arme wijk Backdoor. We zorgden met uw geld onder meer voor brood met jam en voor nieuwe bekertjes. De kinderen dronken hete thee uit plastic wegwerpbekertjes. Dat leverde gevaarlijke situaties op. Nu hebben ze stevige kopjes met een handvat!

 
Als we in de preschool zijn beginnen we de les met een Bijbelverhaal, dan mogen de kinderen het verhaal uitspelen en daarna wordt er geknipt en geplakt! Ze genieten!
Samenwerken met de kerk in de soepkeuken. Iedere week wordt een maaltijd geserveerd aan de allerarmsten, meestal zijn het kinderen en hun oma’s die voor hen zorgen.

Een 18 jarige jongen doet voor de derde keer groep 8… hoe triest als je nooit een voldoende krijgt, voor geen enkele test… Ik heb een lesplan voor hem gemaakt en hem een paar dagen in de week les gegeven. Iemand anders gaat het straks overnemen.

 

Bij een jong gezin op de boerderij gelogeerd en natuurlijk achter in het bakkie vervoerd…

We worden regelmatig uitgenodigd om te spreken, in kerken, bijbelscholen en op seminars. Dat doen we met veel plezier.

 

 

Hartelijk dank voor al jullie meeleven en gebeden! Mijn knie en buik gaan al een stuk beter! Mijn energie komt ook weer helemaal terug.

Hartelijke groet en tot het volgende reisverslag!

Liefs,

Steef en Tineke van ‘t Slot