Foto gallery

Reisverslag september 2017

Nieuwsbrief no. 56   september 2017

Lieve familie en vrienden,

Wat zijn we blij met jullie! De steun, de support, de interesse, de gebeden… Dankjewel allemaal!

Vandaag

Het is vandaag 21 september en dat betekent dat onze oudste dochter jarig is. Sandra, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. We zijn zo trots op jou als onze dochter en als moeder van twee prachtige zoons!

Door het vele reizen zijn we al drie jaar niet op jouw verjaardag geweest. Dankjewel dat je dit offer brengt zonder klagen, terwijl we weten wat het voor je betekent.

 

De zomer

In de zomer is het stil geweest met de communicatie. Maar dat betekent niet dat we hebben stil gezeten… Naast allebei hard gewerkt te hebben voor ons eigen onderhoud voor een jaar, heeft Steef in juli een paar weken les gegeven op een school voor toekomstige zendelingen in Tanzania. Hij is met 14 studenten het hele NT doorgegaan, om hen allerlei zendingsprincipes te leren. Ze bereiden zich voor op het maken van discipelen van Jezus onder de nog onbereikte bevolkingsgroepen van dit land.
In de weken dat Steef weg was mocht ik alle 9 kleinkinderen te logeren hebben. Wat heb ik daarvan genoten!

 

Op dit moment

We zijn op dit moment in White River. We staan altijd weer verbaasd over de geweldige gelegenheden die we hier krijgen om Gods woord te brengen. Gisteravond nog waren we in Kabokweni, een stad met 1 miljoen inwoners met enorm veel armoede, een stad waar duisternis heerst en de vele toverdokters hun praktijken vrij kunnen uitvoeren. Maar ook een stad waar een honger is naar het Licht, het Leven, naar vrijheid en verlossing van angst. Daar mogen we de komende drie weken op woensdag, vrijdag en zondag Bijbelstudies geven. Als u dit leest, bid dan alstublieft voor ons. Ik (Tineke) vind het niet echt gemakkelijk, na de overval tijdens de vorige reis, om te werken in zo’n stad.

Aanstaande zaterdag geef ik een seminar voor kinderwerkers en kleuterjuffen in een kerk in ‘Back Door’, ook een deel van Kabokweni.

Twee weken geleden mochten we spreken tijdens een huwelijksseminar en aanstaande zondag geven we samen een Bijbelstudie over het huwelijk. Het is nieuw voor ons, samen spreken over het huwelijk, maar wel iets waarvan we merken dat we het graag doen en dat het mensen helpt. Genoeg voorbeelden na 35 jaar getrouwd te zijn geweest ;-) 

 

We hebben inmiddels ook meegewerkt aan het maken van 6 radioprogramma’s van Trans World Radio. Wat een geweldige gelegenheid om te mogen spreken voor duizenden en duizenden luisteraars over het halve continent van Afrika!

Over een paar weken weer een reisverslag. We blijven in Zuid Afrika tot 23 oktober. We wensen u Gods zegen en gezondheid!


Hartelijke groet,

Steef en Tineke van ‘t Slot