Foto gallery

Nieuwsbrief 2021

Nieuwsbrief 2021

Lieve familie en vrienden,

Het is alweer een tijd geleden dat we een nieuwsbrief stuurden. Dat heeft te maken met het niet kunnen reizen sinds corona uitbrak in maart 2020. Ik kwam op 1 maart van mijn laatste reis terug en kon daarna niet meer vertrekken omdat in mei alle vluchten werden afgelast, en ik vlak voor de volgende reis (in januari ‘21) positief getest werd, waardoor ik thuis moest blijven. Gelukkig ben ik niet ziek geworden.
Op 11 juni heb ik wel weer kunnen vertrekken.

 

Tanzania

Het schooljaar van de East Africa School of Missions (EASM) is in 2020 niet doorgegaan, maar dit jaar konden gelukkig alle lessen gegeven worden. Toen corona uitbrak in Tanzania, riep de toenmalige president, RK, een driedaags bidden en vasten uit voor iedereen. Daar werd massaal gehoor aan gegeven, en, na aanvankelijk alle scholen te hebben gesloten, konden die per niveaugroep, en steeds een maand na elkaar, weer open. Het ergste van de pandemie is het land voorbijgegaan. Daarna riep de president op tot een driedaagse dankzegging. In mei dit jaar overleed hij aan de gevolgen van een slecht werkende pacemaker, en niet aan corona, zoals werd gefluisterd.
Zondag, 4 juli ben ik thuisgekomen, na 3 weken met 14 (allemaal Tanzaniaanse) studenten de hele bijbel te zijn doorgelopen over wat daarin over zending staat. Iedere week gingen er nieuwe werelden voor hen open. We hebben er zo’n 80 uur aan besteed, en na iedere week moesten er examens gemaakt worden. De meesten slaagden met redelijke cijfers.

 
Sinds ik deelneem aan deze school als docent, zijn er inmiddels ruim 50 mensen actief als zendelingen onder onbereikte Tanzaniaanse bevolkingsgroepen, maar ook daarbuiten. Een van hen werkt in Tunesië, waar ik hem in 2018 nog ontmoette. Anderen reizen het land door om de kerk te mobiliseren voor zending en kandidaten te werven voor de school. Onder hen is mijn oud-student Damas (1e foto), die de opleiding volgde met een van zijn zonen in 2016. Die zoon, Salmon, is inmiddels getrouwd met een ex-moslim meisje, dochter van een sheik, die zo getroffen was door de liefde onder christenen dat hij zich niet tegen het huwelijk verzette. Daarna kwam zijn zoon ook tot bekering! In Tanzania zijn de verhoudingen tussen christenen en moslims meestal niet vijandig.
Of ik volgend jaar alsjeblieft weer terug wil komen? Nou, zo de Heer wil en wij leven, graag! En zullen we toch maar beginnen aan de vertaling van je volgende boek? Nou, graag natuurlijk! Het zal de studie voor de studenten er effectiever op maken.
Na terugkomst uit Tanzania, ik zat immers in quarantaine, kon ik mooi nog een paar dagen zoomonderwijs gegeven aan 22 studenten uit 7 landen die via een Nigeriaanse zendingsschool aan hun Master’s programma werken. Ook dat was wel weer een bijzondere ervaring.

Plannen

Qua reizen is er nog weinig te plannen, hoewel ik in oktober toch weer naar Zuid Afrika hoop te gaan voor 5 weken. Volgend jaar hoop ik twee of driemaal naar Tanzania te gaan; ook een andere zendingsschool daar heeft al gevraagd of ik kom lesgeven.

 

In Burundi zijn 500 exemplaren van mijn boek in het Kirundi gedrukt, waarmee een aantal enthousiaste mensen aan de slag gaat in kerken en op universiteiten. Een van hen organiseert in november een grote zendingsconferentie in Uganda, waar ook mijn boek verkocht en gebruikt zal worden. Heerlijk om te zien dat ook dat, na jaren, een eigen leven begint te leiden! Mocht u het werk, om van de Afrikaanse kerk een zendende kerk te maken, willen ondersteunen, dan kunt u gebruik maken van de onderstaande bankgegevens. Hartelijk dank, bij voorbaat!
We wensen u een hele fijne zomervakantietijd toe, mocht u die nog niet achter de rug hebben.

Hartelijke groet,

Steef en Tineke van ‘t Slot

 

________________________________________________________________

Wilt u bijdragen aan ons werk?

Giften kunt u overmaken aan: Recruiting for Missions, 6717PP Ede. IBAN: NL97 INGB 0004 3291 30. Giften zijn aftrekbaar voor de belasting mits u onder ‘mededeling’ NIET onze namen of 'persoonlijk' noemt. Vermeld liever ‘Voor (Bijbel) onderwijs in Afrika’. Dit i.v.m. met de ANBI wetgeving. De stichting is ANBI goedgekeurd.