Foto gallery

Zambia & Botswana (08-2010)

In augustus reisde Steef naar Zambia, op uitnodiging van Williams Phiri (een van zijn vroegere studenten) om 2 cursussen over wereldzending te geven aan voorgangers en mensen van zendingscomitees van de Pentecostal Assemblies of God, in Chipata, dicht bij de grens met Malawi. Gedurende 10 cursusdagen kwamen gemiddeld 30 cursisten samen. Alles moest vertaald worden, hetgeen nogal wat extra tijd nam, maar met zo'n 6 uur onderwijs per dag kon toch veel materiaal behandeld worden. Omdat het gastenverblijf en de kerk op enkele kilometers afstand lag, stelde een voorganger/boer een klein vrachtwagentje ter beschikking om het vervoer te vereenvoudigen, aangezien taxi's altijd te laat kwamen.

In het weekend na de tweede week reisden Steef en Williams terug naar Lusaka, waar Steef op zaterdagmiddag nog sprak op een kleine zendingsconferentie, die georganiseerd was door Jeugd met een Opdracht. Ook daar werden mensen opnieuw uitgedaagd zich serieus met wereldzending bezig te gaan houden.

's Maandags vloog Steef terug naar Zuid Afrika, waar hij een 'bakkie' leende van de kerk waar hij vroeger zendingspastor was, en reed de volgende dag naar Botswana. De volgende 2 weken onderwees hij daar ook zijn twee zendingscursussen. Deze net nieuwe school, gestart door CAPRO, Calvary Ministries, had 17 studenten van 6 Zuidelijk Afrikaanse nationaliteiten. Het was heel bemoeigend voor hem om te zien dat een toenemend aantal Afrikaanse gelovigen zich aan het voorbereiden zijn op zendingstaken, juist uit al die landen waar hij vroeger cursussen zendingsbewustzijn gaf. Ook deze studenten waren erg enthousiast over zijn lessen.

In de tweede week gaf de auto het op, en moest een evacuatieteam uit Zuid Afrika komen met een trailer, aangezien reparatie in Botswana te duur geworden zou zijn. Ps. Basil Carter en zijn schoonzoon Ian Cillie deden dat uitstekend, en zo waren ze goed op tijd weer terug in ZA voor de kerkdienst, de volgende morgen, waar Steef voor de laatste keer preekte tijdens deze hele-maand-lange reis.

In die maand gaf Steef bijna 100 uur aan onderwijs en preken. Dat was een heel verrijkende ervaring voor hem, en meer verfrissend dan vermoeiend!