Foto gallery

Nigeria (06-2010)

In juni 2010 maakte Steef een 3 weken durende reis naar Nigeria, waar hij zending onderwees op 3 verschillende plaatsen. De eerste groep, die hij 2 weken lesgaf, bestond gedeeltelijk uit Anglicaanse geestelijken. De cursus vond plaats in de enorme stad Ibadan. De groep studenten gaf goede response en was van een hoog niveau. Dat maakte het plezierig ze les te geven, en velen getuigden na afloop dat hun visie op wereldzending drastisch veranderd was. Er werden heel wat plannen gemaakt om de zendingsaktiviteiten van Nigeria uit te breiden.

Deze 2-weekse cursus was georganiseerd door Rev. Shegun Adekoya en zijn Anglicaanse collega Rev. Sunday Adepoje. Beide hadden studenten aangeleverd die in opleiding zijn in hun beider zendingsscholen.

In het weekend na de eerste week vlogen we naar Uyo (ongeveer een uur vanaf Lagos), waar Steef de hoofdspreker bleek te zijn van een zendingsconferentie (met ongeveer 90 deelnemers), waar hij maar liefst 5 maal sprak. De conferentie was georaniseerd door de Redeemed Christian Church of God, een van de grotere Pinksterdenominaties in Nigeria.

De derde week onderwijs vond plaats op het terrein van een groot conferentie centrum van de Foursquare Gospel Church (in Nederland heet dat Rafael), dat wel 20.000 mensen kan herbergen, in het dorp Adejebo, halverwege tussen Ibadan en Lagos. De week daar was ook erg goed, niet in de laatste plaats omdat het onderwijs kon worden gedaan onder een boom (een goede Afrikaanse gewoonte), i.p.v. in een veel te heet klaslokaal. De groep bestond uit mensen van ongeveer 6 verschillende stammen, en sommigen hadden wat moeite met Engels verstaan en spreken. Toch getuigden ze dat ze heel veel geleerd hadden, en vonden de grootste organisatorische blunder dat er geen tweede week onderwijs kon worden gegeven...

Op de dag van vertrek werd Steef uitgenodigd nog een bezoek te brengen aan het theologische seminarie van de Foursquare denominatie, en dit resulteerde in een uitnodiging om daar in 2011 te komen lesgeven. De mogelijkheden daartoe worden onderzocht.

Na een eerste bezoek aan dit land in 2003 was het goed daar nu terug te komen om aktief betrokken te zijn bij de opleiding van nieuwe zendelingen. Nigeria is tenslotte de leider in Afrika, als het op het uitsturen van zendelingen aankomt!