Foto gallery

Burundi (06-2009)

Van 6-20 juni bezocht ik Bujumbura, de hoofdstad van Burundi, om er 2 weken les te geven op een net nieuw gestarte zendingsschool. Er waren 14 studenten, waarvan 2 uit de DRC (Congo). In de eerste week gaf ik mijn cursus 'Inleiding to Zending' en in de tweede week 'Zendingstheologie'. De sfeer waarin dat zich afspeelde had iets 'Babylonisch': de lessen, die ik gaf in het Engels werden in het Kirundi vertaald en simultaan in het Kiswahili. Als het niet lukte konden we nog terugvallen op het Frans. Gelukkig had ik genoeg exemplaen van mijn boek bij me, zowel in 't Engels als in 't Frans, zodat de studenten nog eens konden nalezen wat ze misschien niet begrepen hadden.

Op de laatste lesdag werd mijn etui met vreemde valuta gestolen vanuit mijn afgesloten hotelkamer. Tijdens de terugvlucht raakte mijn grote koffer weg. Toen deze weer boven water kwam, was hij onherstelbaar beschadigd. Mijn dooropende reisverzekering keert niets uit. Nou, ik denk dat het een kleine prijs is, die je als zendeling af en toe betalen moet om je bediening te kunnen uitvoeren, en waarvan je tenslotte eeuwige resultaten oogst. Het is niets, vergeleken met de offers die Paulus allemaal te brengen had voor zijn bediening.

Op de foto's ziet u het Tanganyika meer, de groep van studenten, eerst met de directeur, later met mij, en een foto van de directeur alleen. Ik verbleef deze 2 weken in het Anglicaanse Gastenverblijf (dat u ziet op een andere foto).