Foto gallery

Brazilie (03-2009)

De maand maart heb ik (Steef) in Brazilie doorgebracht, om daar cursussen zendingstheologie te geven in 3 verschillende steden, op 2 zendingsscholen en 2 seminaries. De eerste week was ik in Campinas, waar ik de eerste docent was op een nieuw te starten school met 10 studenten (foto 239). De tweede week bracht ik door in de stad Curitiba, met 3 miljoen inwoners. Ik onderwees daar op Bethany's avondseminarium, dat 130 studenten telt, en op het Foursquare Gospel Seminary, dat tweemaal dat aantal studenten heeft. Ook sprak ik zondags tweemaal in hun kerk (fotos 249, 259, 261, 16, 22, 34). De derde week was ik in Altonia, 600 km naar het westen, niet ver van de grens met Paraguai, waar ik 40 studenten lesgaf (en 80 schoolkinderen in de leeftijd van 10-18 jaar oud, foto 76); aan het eind van die week bezocht ik de spectaculaire Iguacu watervallen (fotos 42, 66, 68, 70, 90, 102, 109, 124, 143, 147, 171) en het drielandenpunt Brazilie, Argentinie en Paraguai (fotos 175, 176). In de 4e week had ik vergaderingen met Bethany collegas van over de hele wereld (geen fotos van hen om veiligheidsredenen), opnieuw in Curitiba (foto 187).

Het was erg bemoedigend voor me te horen, dat de leiders van het werk in Brazilie mijn (1e) boek willen gaan vertalen en drukken. Ze hebben me uitgenodigd om daarna, volgend jaar, terug te komen om meer cursussen te geven. Ook enkele collegas uit Spaans-sprekende landen toonden interesse in de materialen. Dat alles zou kunnen betekenen dat Latijns Amerika de komende jaren een vruchtbaar werkveld voor me zou kunnen worden. Ik ben erg dankbaar voor zo'n onverwachte zegen.

Een andere enorme zegen ontving ik toen ik een 8-minuten durende videoclip zag, waarop delen van de verfilming te zien zijn van mijn cursus 'Biblical Mission Stories', die ik in 2006/7 schreef voor een groot land in Oost Azie. Die cursus, na toevoeging van maar liefst 8.000 illustraties, zal spoedig klaar zijn en dan gebruikt gaan worden op tienduizenden zendingsscholen, om honderdduizenden zendelingen te trainen, en zal uiteindelijk door vele miljoenen christenen als bijbelstudiemateriaal worden gebruikt. Ik kon mijn ogen niet droog houden toen ik me realiseerde wat dit voor enorme resultaten zou kunnen hebben voor het Koninkrijk van God! Bid, dat Hij het zal gebruiken om er alles mee te bereiken wat Hij in gedachten heeft.