Foto gallery

Kenya (12-2008)

In december 2008 reisden wij, Daniel van der Zwan en Steef van 't Slot, voor 2 weken naar Kenya om daar zendingscursussen te geven aan voorgangers en bijbelschoolstudenten. We werkten op 2 plaatsen: Mombassa, aan de kust, en in Mutha, ongeveer 200 km ten oosten van Nairobi, op het platteland. In de eerste plaats hadden we 22 studenten, in de tweede 28, die de hele cursus deelnamen en aan het eind een certificaat van aanwezigheid ontvingen.

We konden beide groepen wijzen op de dichtst bij hen wonende bevolkingsgroepen die nog niet met het Evangelie bereikt zijn (dat zijn er in Kenya nog ongeveer 15, terwijl het toch als een van de meest Christelijke landen van Afrika geldt). Met name in de tweede groep werden er initiatieven genomen om de taak in hun omgeving ter hand te nemen.

Het reizen ter land, ter zee en in de lucht was prachtig maar af en toe zeer vermoeiend, niet in de laatste plaats vanwege de temperatuur, die dag en nacht niet onder de 30 graden celsius kwam. We hebben ons gelukkig (grotendeels) in een goede gezondheid mogen verheugen, ondanks de beperkingen in de 2e week: geen elektriciteit of stromend water, en hurktoiletten die 's nachts door grote kakkerlakken werden 'bewoond'.

Voor Daniel was het zijn eerste keer in Afrika en hij heeft ervan genoten. Hij heeft ook deelgenomen aan het onderwijs geven. Voor mij was het heerlijk om voor de verandering eens niet alleen op stap te zijn. Enfin mensen, kijk zelf maar eens naar onze plaatjes. De eerste zowel als de laatste 7 fotos zijn door Daniel gemaakt; de andere door mij.

Mogen we u vragen te bidden voor de uitwerking van ons werk daar, zodat uiteindelijk de onbereikten bereikt worden? Bid ook om regen. De mais staat door de droogte nog veel te laag, en tenzij er spoedig regen komt, dreigt er een hongersnood!