Welkom

Steef en Tineke hebben met hun hele gezin in Zuid Afrika gewerkt en gewoond voor 8 jaar. In 2006 kwamen ze terug naar Nederland, maar Steef bleef reizen en gaf zijn cursus om zendelingen op te leiden en te motiveren in Afrika. Nu dat de kinderen uit huis zijn, hebben zij besloten om weer samen de zending in te gaan. 

Op deze site zul je hun verhalen kunnen lezen, hun avonturen kunnen volgen en Steefs Bijbelstudies met betrekking tot zending bestuderen. 

We wensen u veel leesplezier en Gods zegen bij het verder lezen...

Uw hulp help ons!

Steef van ’t Slot promoveerde in 2005 op zendingstheologie. Dat klinkt ingewikkelder dan het is. Deze bijbelstudiecursus zoekt eenvoudigweg de vraag te beantwoorden: wat leert het oude testament ons over zending? Deze cursus is het eerste deel van drie: hierna volgen nog twee cursussen over wat we in het nieuwe testament over zending leren.

De titel is dan ook: Wat zegt de Bijbels zoal over zending? – Deel I: Oude Testament. We leren de Bijbel te lezen met zendingsogen.

Waar in de eerste cursus (World Evangelisation) een hoofdstuk voorkomt over het bijbelse zendingsmandaat, gaat deze tweede cursus daar specifiek over. Het is een voordeel maar geen noodzaak de eerste cursus gevolgd te hebben. Deze tweede cursus is even waardevol als losstaand geheel.

De cursus is bedoeld om leden van de gemeente van Jezus Christus bewust te maken van de grote aandacht die de Bijbel geeft aan de noodzaak, God te verkondigen aan ‘alle volken, talen, stammen en naties’ – een veel grotere aandacht dan wij er meestal aan geven! 

De cursus wordt gegeven op uitnodiging, aan kerken, (huis)gemeenten, bijbel- of zendingsscholen en aan groepen van – idealiter – 10-20 mensen. De cursus kan in ’t Nederlands zowel als in ‘t Engels gegeven worden.

Het onderwijzen van de cursus neemt ongeveer 28 uur en kan over een veertien-weken periode wekelijks op een avond gegeven worden, of op tien achtereenvolgende weekavonden plus een zaterdag, of gedurende drie weekends (vrijdagsavonds en de hele zaterdag).

Het cursusmateriaal bestaat uit een boek (beschikbaar in ’t Nederlands of Engels) van 124 pag. A-5 formaat, dat tegen geringe kostprijs geleverd wordt. De Stichting Recruiting for Missions werkt op basis van giften; er wordt slechts een km-vergoeding gevraagd (cursusdagen maal het aantal kilometers).

De cursus iseen serie van 28 Bijbelstudies over meerdere oudtestamentische boeken en een aantal gerelateerde onderwerpen. De meeste cursisten getuigen, dat deze studiereeks ze vele inzichten gegeven heeft die ze nooit eerder ontdekt hadden.

De cursus is bedoeld voor alle gemeenteleden die meer willen leren over wat de Bijbel over zending zegt, zoals thuisfrontcommissies van zendelingen, voorgangers, kerkenraden, oudstenteams en Bijbel- of zendingsschoolstudenten. De cursus is zeker onmisbaar voor  hen die zich zelf voorbereiden naar het veld te gaan, al is dat maar voor korte tijd.

Voor verdere informatie kunt u contact met ons opnemen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.