Welkom

Steef en Tineke hebben met hun hele gezin in Zuid Afrika gewerkt en gewoond voor 8 jaar. In 2006 kwamen ze terug naar Nederland, maar Steef bleef reizen en gaf zijn cursus om zendelingen op te leiden en te motiveren in Afrika. Nu dat de kinderen uit huis zijn, hebben zij besloten om weer samen de zending in te gaan. 

Op deze site zul je hun verhalen kunnen lezen, hun avonturen kunnen volgen en Steefs Bijbelstudies met betrekking tot zending bestuderen. 

We wensen u veel leesplezier en Gods zegen bij het verder lezen...

Uw hulp help ons!

Al meer dan 15 jaar geeft Steef van ’t Slot de cursus World Evangelisation – That All May Hear. Steef is al meer dan 40 jaren bij veel verschillende vormen van wereldzending betrokken en is een ervaren en veel gevraagd cursusdocent in binnen- en buitenland. Zijn voornaamste werkveld is Afrika.

Deze cursus is bedoeld om leden van de gemeente van Jezus Christus bewust te maken van de noodzaak, dát deel van de Grote Opdracht uit te voeren dat meestal blijft liggen omdat het te moeilijk is. In een kleine 7.000 bevolkingsgroepen in de wereld is het evangelie nog geheel onbekend. Daar moeten dringend zendelingen naar toe.

De cursus wordt gegeven op uitnodiging, aan kerken, (huis)gemeenten, bijbel- of zendingsscholen en aan groepen die redelijk goed Engels spreken. De cursus kan uiteraard ook in ’t Nederlands gegeven worden.

Het onderwijzen van de cursus neemt ongeveer 20 uur, en kan over een tien-weken periode wekelijks op een avond gegeven worden, of op vijf achtereenvolgende weekavonden plus een zaterdag, of gedurende twee weekends (vrijdagsavonds en de hele zaterdag).

Het cursusmateriaal bestaat uit een boek (beschikbaar in ’t Engels of Frans) van 130 pag. A-5 formaat, dat tegen geringe kostprijs geleverd wordt. De Stichting Recruiting for Missions werkt op basis van giften; er wordt slechts een km-vergoeding gevraagd (cursusdagen maal het aantal kilometers).

De cursus is een inleiding tot de zendingskunde, waarin allerlei elementaire missiologische begrippen uitgelegd worden. Lessen worden gegeven over het bijbels mandaat voor zending, de geschiedenis ervan, het gedane werk en wat nog te doen is. De uitdagingen van communicatie, cultuur en vreemde religies worden besproken, en hoe de gemeente van Christus praktisch bij hun zendelingen en het werk dat ze doen, betrokken kan worden.

De cursus is bedoeld voor alle gemeenteleden die meer willen leren over wat zending  inhoudt, voor thuisfrontcommissies van zendelingen, voor voorgangers, kerkenraden, oudstenteams, maar vooral voor hen die zich zelf voorbereiden naar het veld te gaan, ook al is dat maar voor een korte tijd.

Voor verdere informatie kunt u contact met ons opnemen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.